HOOG LINDODUIN

"ALS HET GOED VOELT DAN IS HET EEN THUIS"

 

Een boek met foto's van en verhalen over Hoog Lindoduin, de oud-bewoners en de geschiedenis van de (sociale) woningbouw op Scheveningen.

 

Hoog Lindoduin is verkrijgbaar in de museumwinkel van Muzee Scheveningen, bij Boekhandel Scheveningen, Keizerstraat 50 op Scheveningen, via De Oud Hagenaar, Roggeveenstraat 116 te Den Haag en bij PhotoQ Bookshop, Wijdesteeg 3a in Amsterdam.

Het foto- en verhalenboek kan ook besteld worden door een e-mail te sturen naar hooglindoduin@gmail.com.

 

aantal pagina's: 96 pagina’s met los omslag

binding: gebonden met ‘open rug’

illustraties: kleur en zwart-wit

formaat 17 × 23 cm

prijs: € 17,50 (exclusief verzendkosten)

 

 Drie maanden was de foto-expositie Hoog Lindoduin te zien in Muzee Scheveningen. Naast de oud-bewoners hebben veel Scheveningers, Haagse bewoners en mensen van 'buiten de stad' de expositie bezocht.

Voor sommigen was het een feest van herkenning; omdat zij een oud-bewoner terugzagen of omdat de expositie hen even terugbracht naar hun Scheveningen van toen. Anderen keken opeens met een andere blik naar de flat waar zij "wel eens langs waren gereden" maar die toen geen indruk had gemaakt. Een aantal bezoekers gaf aan geroerd te zijn door de beelden; zij voelden mee met het verdriet van de bewoners die gedwongen hun huis moesten verlaten.

Opvallend ook was dat velen aangaven wel iemand te hebben gekend die ooit in Hoog Lindoduin woonden.

Vooralsnog staat er geen nieuwe expositie gepland. Er zijn wel heel veel ideeën en plannen. Zodra er meer bekend is hierover komt deze informatie uiteraard op de website te staan!