Annemieke Jansen woonde in Hoog Lindoduin; zij was een tijdelijke bewoner. Regelmatig hoorde zij verhalen over het wel en wee van de flat en zijn bewoners; bijzondere persoonlijke verhalen over de geschiedenis van de flat en over de levens van de bewoners. Verhalen die wat haar betreft een platform moesten krijgen. 

Esther de Boer is communicatieadviseur en documentair fotograaf. Haar opa en oma waren een van de eerste bewoners in Hoog Lindoduin in 1967; zij hebben tot aan hun overlijden in 1991 in Hoog Lindoduin gewoond. Als kind logeerde zij regelmatig bij hen. Hoog Lindoduin roept dan ook veel jeugdherinneringen op, en dit was voor haar mede aanleiding om het gebouw en zijn bewoners in beelden te ‘documenteren’ voordat het te laat zou zijn.Esther en Annemieke ontmoetten elkaar voor het eerst in januari 2018. Een wederzijdse vriendin bracht hen bij elkaar. Dit nadat Esther al via verschillende wegen had geprobeerd in contact te komen met oorspronkelijke bewoners in Hoog Lindoduin.

Samen zijn zij gestart met het bezoeken van bewoners en het op schrift en in beeld vastleggen van hun verhalen over Hoog Lindoduin en  Scheveningen. Uiteindelijk is deze stap uitgegroeid tot een sociaal-maatschappelijk initiatief.

Exclusief voor de oud-bewoners organiseerden Annemieke en Esther belangeloos en met ondersteuning van o.a. Fonds 1818, de HTM, Vestia en De Volharding een reünie in Muzee Scheveningen. Tijdens de reünie vond de opening plaats van een foto-expositie over Hoog Lindoduin en de bewoners. Vanaf 29 september tot en met 28 december 2018 was deze expositie te bezichtigen in het Scheveningse museum. Tegelijkertijd verscheen een boek met foto's en verhalen over Hoog Lindoduin, de oud-bewoners en de (sociale) woningbouw op Scheveningen.


De grootouders van Esther, Theo (Doris) en Cor Schell, in hun woning in Hoog Lindoduin, op de 6e etage, nr. 1399. Zij woonden naast Lien en Piet Grootveld. (foto's uit 1984)Uitzicht op Hoog Lindoduin vanuit de Vijzelstraat, waar Doris en Cor tot hun verhuizing naar Hoog Lindoduin in 1967 hebben gewoond. (artikel met aantekeningen van Doris, Haagsche Courant, 19 mei 1981)