De bewoners van Hoog Lindoduin


 Lien en Piet Grootveld hadden geen keus toen zij in 1967 in Hoog Lindoduin kwamen wonen. Ze kregen de hoekwoning aangewezen. "De pishoek" volgens Piet. Hij had liever een flat op het midden van de galerij gehad.Jan van Kouwenhoven had nooit hoger willen wonen dan de eerste verdieping want de lift vond hij maar niets. In de jaren in Hoog Lindoduin is hij maar een keer op een hoger gelegen etage geweest. Elly en Arie Pronk hebben met veel plezier in de flat gewoond; ze hadden ook echt gedacht dat ze hun oude dag in Hoog Lindoduin zouden slijten.Na hun huwelijk waarbij Hoog Lindoduin zelfs deel uitmaakten van hun trouwdag, betrokken Dicky en Cor Batenburg een huis elders. Om uiteindelijk samen naar Hoog Lindoduin terug te keren.Terug naar Hoog Lindoduin: Piet Verhey wil niets liever dan dat, samen met Els. Hij hoopt dat als over drie, vier jaar de renovatie klaar is, ze ook nog lichamelijk en geestelijk in staat zijn om terug te verhuizen.  De gezelligheid, het kletsen in de hal, de geluiden van de tram. Dat is wat Bert Happel vooral mist in zijn nieuwe woning."Het uitzicht, de zee, de vuurtoren, je vaste stekkie. Koffie zetten en meteen naar buiten kijken, dan zag je de zee, dat gaf de rust." Anja en Ton van Beele weten het zeker; zij komen terug!Henk en Beppie Gordijn hadden een speelgoedwinkel in de Vlierboomstraat in Den Haag: Beppie’s Speelgoed Paradijs. Later verhuisden zij naar Hoog Lindoduin. Ze vonden het vreselijk om Hoog Lindoduin te moeten verlaten.De ouders van Helen Pronk woonden al in Hoog Lindoduin. toen Helen na vele omzwervingen in 1991 besloot om naar de flat te verhuizen. Helen was de laatste bewoner; op 27 augustus 2018 heeft zij Hoog Lindoduin verlaten.

 Aan het eind van elke dag zat Kees Pronk in de deuropening van zijn woning op de 11e etage aan de tramkant. Met een kop koffie in de hand, keek hij dan uit over de zee.Jim Elsayad komt uit Egypte. Hij heeft 40 jaar op Scheveningen gewoond en voelt zich ontheemd in zijn huis aan de Oude Haagweg: “Ik heb  het gevoel alsof ik in een ander land woon."Els van Weezenbeek  vond het in het begin doodeng in Hoog Lindoduin. Zo hoog. De eerste week durfde ze niet naar buiten te kijken. Nu laat ze de flat met pijn in haar hart achter. 

 Heleen en Leen Spaans zijn de 'buren' van Hoog Lindoduin. Woonachtig tegenover de flat hebben zij Hoog Lindoduin zelfs nog zien bouwen. 's Ochtends kwamen de bouwvakkers altijd eerst een 'bakkie' drinken in de garage van Leen.