Reünie Hoog Lindoduin, 28 september 2018, Muzee Scheveningen


Lied Hoog Lindoduin

Geschreven door Coba ter ere van de reünie

Vlakbij de haven staan veel mooie huizen,

oude en nieuwe, heel groot en heel klein.

Daar op die hoek, op het duin is mijn woning,

’t is m’n paleisje waar ik altijd wil zijn.

 

Op mijn balkon zit ik uren te turen.

bij de Westduinweg is er altijd wat te doen.

Daar in de verte, daar ben ik geboren,

‘k denk vaak terug aan de tijden van toen.

 

refrein

Tabee Hoog Lindoduin,

‘k hoef geen villa of tuin

want hier vind ik m’n rust

aan de Scheveningse kust

m’n flatje waar ik zoveel van hou!

Dicht bij de zee, ‘k voel de wind in m’n haren.

wonen de vissers van toen om me heen.

Of je nu jong bent, of ouder in jaren,

hier met z’n allen ben je nooit alleen.

 

‘k hoor iedere dag in de hal de verhalen,

‘k hoor de laatste nieuwtjes en alle lief en leed

En is er nood, dan helpen ze een handje

Al m’n lieve buren, die ik nooit meer vergeet.

 

refrein

Tabee Hoog Lindoduin,

‘k hoef geen villa of tuin

want hier vind ik m’n rust

aan de Scheveningse kust

m’n flatje waar ik zoveel van hou!Persoonlijke herinneringen aan Hoog Lindoduin

 

"Ongeveer 30 jaar gewoond. Op de 8e etage. Fijn gewoond. Kwam daar wonen met mijn echtgenoot Jaap. Ik vond de 8e etage veel te hoog in eerste instantie, maar later vond ik het geweldig mooi uitzicht. Veel lief en leed gedeeld. Ging naar Uiterjoon vanwege gezondheid" - mevrouw Ros-De Graaf

 

"De kerstspullen en versieringen die uit de hal werden 'gejat'; de gezellige buren op de galerij van de 12e etage" - familie Plug

 

"Na 20 jaar van hier naar daar ben ik op het Lindoduin terecht gekomen. Toen na 20 jaar moesten we eruit. Nu zit ik muurvast in een aanleunwoning" - onbekend

 

"Wat mij altijd bij zal blijven, dat als er bezoek kwam de begroeting heel kort was, want ze zagen het uitzicht voor en achter vanaf de 12e verdieping! Aan tafel altijd het plekje om naar de haven te kijken. En ja, die luchten! Nooit hetzelfde!" - Helen Pronk

 

"Bijna 50 jaar daar gewoond. Zal altijd blijven denken aan alles wat daar voor moois langs kwam. Schepen, zonsondergang, de zee die heel mooi van kleur kan zijn" - Jenny (?)

 

"Wij woonden er nog maar kort toen er een verstopping was op het balkon; toen het gerepareerd was moesten wij een emmer water over het balkon gooien, mijn buurvrouw boven gooide het over het balkon, iedereen helemaal nat" - onbekend

 

"16 mooie jaren in Hoog Lindoduin gewoond, dat zal ik altijd als een mooie en warme herinnering mee blijven dragen. Alle oude bewoners van Hoog Lindoduin, het ga jullie allen goed" - C. Dijkhuizen

 

"Vanaf dat Hoog Lindoduin werd verhuurd, kwam ik met mijn moeder daar wonen in 1967. Wij woonden op de eerste etage, eerste huis, nummer 1267. Omdat mijn moeder last van reuma had, adviseerde onze huisarts dr. Groenewegen van de Frankenslag om daar eens te gaan kijken en binnen de kortste keren kregen wij de flat aangeboden. Wat een weelde, een huis met een douche en centrale verwarming. Mijn moeder was Scheveningse van geboorte en heeft in dracht gelopen totdat zij in 1979 overleed. Ik heb er tot 1973 gewoond samen met mijn moeder en ontmoette toen mijn man, en kregen een woning in Zoetermeer. Heb er altijd met veel plezier gewoond" - Wil Jorissen-Plugge


Foto's reünie:  Ruud Duk

Voor een overzicht van alle foto's die tijdens de reünie zijn gemaakt: digitale foto-album Lindoduin/Muzee


Fonds 1818, een fonds dat zich inzet voor een betere maatschappij, heeft de reünie voor oud-bewoners financieel ondersteund. Omdat het fonds in 2018 200 jaar bestond, liep er een speciaal project dat goede plannen voor de buurt ondersteunde met kennis en geld. Het idee van de reünie paste prima bij het uitgangspunt van dit project.

'Verrijk je buurt' was dan ook direct enthousiast over het initiatief Hoog Lindoduin en 'beloonde' het initiatief met een geldelijke bijdrage. Tijdens de reünie was Fonds 1818 zelf ook aanwezig, samen met een fotograaf. Hun verslag is hier terug te lezen.